Găluște cu carne și sos (Nokedli)

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
400 g făină
2 ouă
500 g carne de porc (sau piept de pui)
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
1 lingură gogoșari tăiați mărunt
1 lingură ardei tăiați mărunt
2 linguri smântână
ulei, apă
sare, piper,
boia dulce
Pregătești așa:
Speli carnea, o tai în cubulețe mici și o adaugi în ceapa călită în ulei. Pui gogoșarii, ardeii, tai și pătrunjelul mărunt, dar pui o parte din el deoparte (pentru decor). Adaugi și pătrunjelul, condimentezi și adaugi câte un pic de apă până se frige carnea.
Din cele 400 g de făină, iei 1 lingură și o pui într-un castronel, iar restul de făină îl amesteci cu cele 2 ouă, cu praful de sare și cu puțină apă (aluatul să nu fie nici moale, nici tare, de consistență potrivită). Rupi cu lingurița aluatul în apă clocotită cu sare și lași să fiarbă.
Carnea friptă o scoți din ulei pe o farfurie. Din făina oprită, smântână, sare, un pic de apă și boia dulce, faci o compoziție fără cocoloașe. Pui uleiul de la carne la foc mic și adaugi această compoziție cu grijă, amestecând mereu să nu se prindă. Dacă sosul e prea gros, adaugi apă cât să dea un clocot și gata. Eu amestec găluștile cu sosul (dar se poate servi și separat), le așez peste carne și ornez cu pătrunjelul.

Pregătire: 50 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Geta-Helga Hrițu, loc. Carașu-Nou, jud. Satu-Mare

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment