Găină umplută

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:

1 găină mare de circa 3 kg

250 g carne tocată

1 ou

sare

piper

măruntaiele de la găină (pipotă, ficat, inimă)

1 felie de pâine fărâmițată

2 linguri cu unt

pătrunjel tocat fin

Pregătești așa:

Cureți găina și o umpli cu ingredientele de mai sus, amestecate bine. Coși apoi găina cu ață și o așezi într-o tavă unsă cu unt. Deasupra torni o ceașcă cu apă. Introduci în cuptor și lași găina circa 1 oră. Când este gata, scoți găina și o așezi pe un platou cu felii de castraveți murați, bucățele de gogoșari și fâșii de ou fiert. Este un deliciu și nu trebuie să lipsească de pe mesele festive.

6 porții › Pregătire: 40 minute › COACERE: 60 minute

Rețetă propusă de Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița

 

 

Pentru o altă rețetă de găină umplută, intră aici https://www.practicinbucatarie.ro/diverse/abc-practic/gaina-umpluta-cu-taitei/

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!