Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 găină mare de circa 3 kg
250 g carne tocată
1 ou
sare
piper
măruntaiele de la găină (pipotă, ficat, inimă)
1 felie de pâine fărâmițată
2 linguri cu unt
pătrunjel tocat fin
Pregătești așa:
Cureți găina și o umpli cu ingredientele de mai sus, amestecate bine. Coși apoi găina cu ață și o așezi într-o tavă unsă cu unt. Deasupra torni o ceașcă cu apă. Introduci în cuptor și lași găina circa 1 oră. Când este gata, scoți găina și o așezi pe un platou cu felii de castraveți murați, bucățele de gogoșari și fâșii de ou fiert. Este un deliciu și nu trebuie să lipsească de pe mesele festive.
6 porții › Pregătire: 40 minute › COACERE: 60 minute
Rețetă propusă de Elena Postelnicu, Fetești, jud. Ialomița
Pentru o altă rețetă de găină umplută, intră aici https://www.practicinbucatarie.ro/diverse/abc-practic/gaina-umpluta-cu-taitei/