Fusilli Puglies Tris cu pui și sos de chives verde

Foto: Fusilli Puglies Tris cu pui și sos de chives verde – poză cititor – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
200 g paste Fusilli Puglies Tris
250 g mușchiuleț proaspăt de pui
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 mână de chives verde
1 linguriță de boia dulce
1 linguriță de condimente uscate (maghiran, cimbrișor, busuioc, oregano, dafin, piper)
1 cățel de usturoi
piper, sare
30 ml ulei de măsline
150 ml apă
Pregătești așa:
Într-o oală cu apă și sare se varsă pastele în momentul când apa începe să clocotească și se lasă să fiarbă cca. 15-20 minute, apoi se scurg bine.
Se curăță morcovul și rădăcina de pătrunjel de coajă, se spală și se dau prin răzătoarea mică, chivesul se taie bucăți de cca. 1 cm,usturoiul se feliază,carnea spălată și scursă bine se taie în cubulețe mici.
Se încinge uleiul de măsline, se pun cubulețele de mușchiuleț să se rumeneasca ușor apoi se adaugă răzătura, chivesul tăiat și usturoiul feliat, se amestecă continuu, se sărează, piperează și condimentează cu amestecul uscat de plante, se adaugă boiaua de ardei,se încorporează amestecând, apoi se adaugă ap.
În momentul când începe să fiarbă totul,se adaugă pastele bine scurse. Se lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se oprește focul și se lasă acoperit cu un capac câteva minute, după care se poate servi.

Rețetă de Anișoara Ursan, Cernavodă, jud Constanța

Add Comment