Friptură la cuptor ca în Ardeal

foto: Mihai Nicolae

Friptură la cuptor ca în Ardeal

Rețetă de Ana-Maria Hrițuleac, sat Sici, com. Pericei, jud. Sălaj

Preț: 35 lei-6 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 90 minute

Îți trebuie:
■ 800 g cotlet de porc
■ 6 pulpe de pui (ciocănele) ■ 500-600 g cârnați subțiri proaspeți ■ 4 ardei roșii ■ ulei ■ sare, piper ■ boia dulce de ardei ■ 1 căpățână de usturoi ■ rozmarin
■ maghiran ■ 300-400 ml apă

Pregătești așa: În primul rând, cantitățile le po-trivești în funcție de numărul persoanelor care vor fi la masă. Cureți usturoiul și îl mărunțești într-un bol ceramic. Adaugi 50 ml ulei, 1 linguriță de boia dulce de ardei, 1-2 lingurițe de sare, piper, rozmarin, maghiran și le amesteci bine. Speli carnea de porc, o tai felii și le ungi cu amestecul de condimente pregătit. La fel procedezi cu pulpele de pui. Tai și cârnații în bucăți de 6 cm. Într-o tavă torni puțin ulei, așezi apoi carnea de porc, pulpele și cârnații. Cureți și speli ardeii și îi tai sau îi rupi în bucăți, pe care le așezi printre carne. Adaugi 300-400 ml de apă și dai tava la cuptorul cald, la o temperatură de 170 de grade Celsius, până e făcută bine. După 1 1/2 -2 ore, când a scăzut bine apa, poți întoarce bucățile de carne, dacă e cazul. Lași la cuptor, iar când începe să se rumenească, reduci focul la circa 130 grade. Ideal ar fi să se pregătească friptura la foc potrivit spre domol, să nu se facă dintr-o dată. Când carnea e rumenită, e gata. O servești cu o garnitură de cartofi.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!