Friptură italienească cu sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
3 cepe
5 linguri ulei de măsline
1 kg carne tocată de vită
3 ouă
50 g pesmet alb
4 linguri pătrunjel tocat
125 g parmezan ras
750 g roșii
1 cățel de usturoi
1 linguriță unt
zahăr
piper
sare
spaghete
Pregătești așa:
Cureți 2 cepe, le tai cubulețe și le călești în 2 linguri de ulei. Amesteci ceapa cu carnea tocată, cu ouăle, 60 g parmezan, pesmetul și pătrunjelul. Ungi o tavă cu ulei și așezi compoziția în ea, apoi o încălzești la 180 de grade Celsius.
Opărești roșiile, le cureți de pieliță și de semințe și le tai cubulețe. Toci mărunt 1 ceapă și usturoiul și le călești în unt împreună cu roșiile. Adaugi zahăr după gust, sare și piper. Stropești carnea din tavă cu puțin sos, o acoperi și o coci 1 oră. La fiecare 10 minute, stropești friptura cu sos. Servești friptura cu spaghete fierte.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 60 minute
Rețetă de Angela Emilia Beldean, Tg. Mureș, jud. Mureș

Pentru o friptură deosebită, intră aici.

Add Comment