Friptură fragedă

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Îți trebuie:

500 g carne de porc (pulpă)

500 g carne de găină (piept sau pulpă)

1 l vin alb

1/2 l apă

sare și piper după gust

Pregătești așa:

Pentru început, carnea de porc o prăjești doar un pic, iar carnea de găină o fierbi foarte bine. Apoi așezi bețele de viță de vie (astfel încât carnea să stea pe ele, dar să nu atingă sosul de vin) peste care torni 1 l de vin alb și 1/2 l apă. Apoi pui și carnea, dar nu trebuie să plutească în sosul de vin. Carnea trebuie așezată în așa fel încât să se aburească și nu să fiarbă în acel sos. Deasupra cărnii presari sare și piper după gust. După terminarea acestor operații închizi cratița ermetic. Dacă nu ai cratiță care să se închidă ermetic, atunci peste capac pui o cârpă pe care o legi de jur-împrejurul cratiței, iar deasupra poți lega și cu un dres mai vechi, dar curat.

Dai cratița la cuptor pentru 1 oră, la foc mic. Servești friptura cu cartofi copți pe care îi pregătești așa: Cureți cartofii, îi tai felii și ungi fiecare bucată cu usturoi și boia (eventual îi poți unge și cu ulei) și îi pui la cuptor până se rumenesc. Faci un sos din vin amestecat cu 1 linguriță de amidon desfăcut tot în puțin vin, fierte împreună și, la final, pui puțin sos de soia. Poți decora cu pătrunjel verde.

6 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 60 minute

Rețetă trimisă de Tamara Xenofont, Tulcea

 

Add Comment