Friptură delicioasă cu legume

O Friptură delicioasă cu legume, în această perioadă de vară, este foarte potrivită. Nu este o mâncare grea, se prepară destul de ușor și repede, iar combinația de gusturi îi dă o savoare deosebită.
O legumă folosită la acest preparat este vânăta. Acum, în luna august, vinetele sunt reginele piețelor, găsim o cantitate mare și le putem cumpăra pentru a prepara diverse rețete. Vinetele provin din ţinuturile îndepărtate ale Asiei meridionale. În urmă cu 4.000 de ani, erau cultivate în regiunea Assam (în estul Indiei) şi în Birmania. Treptat, leguma s-a răspândit în toată Asia. În China, o femeie, înainte de nuntă, ca parte a zestrei sale, trebuia să aducă douăsprezece reţete pentru prepararea vinetelor. În Evul Mediu, arabii aduc vinetele (pe care le numeau “al-badinjan”) în Spania, în Andaluzia şi în Catalonia, unde şi astăzi li se spune “alberginia”.
Există multevarietăți ale acestei legume. Sunt cele cu nuanță de negru-mov, de culoare verde, albă, roșcată, pătate (alngite sau rotunde. În Asia de Sud sunt mici ca roşiile, în China sunt de obicei lungi şi subţiri, cilindrice şi de culoare mai puţin mov.

friptura

Foto: Friptură delicioasă cu legume – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1/2 kg carne de vită sau porc
2 vinete
4 roșii
2 cepe potrivit de mari
2-3 morcovi
1 țelină
2-3 fire de usturoi verde
2 ardei grași
sare, piper, vin
Pregătești așa:
Tai carnea în bucăți și o pui la înăbușit în ulei și puțină apă. Când s-a făcut pe jumătate, o dai la o parte de pe foc. Într-o tavă faci un pat din morcovi și țelina date prin răzătoare, usturoiul și ceapa tăiate mărunt, vinetele și roșiile în rondele, iar ardeiul în lame pe lungime. Așezi pe acest pat carnea, potrivești sosul în care a fiert cu sare și piper, adaugi un pahar de vin alb și dai totul la cuptor.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă propusă de Adriana Pancu, București

Încearcă și preparatul de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!