Foto: MIhai NIcolae – Burda România
Îți trebuie:
1 kg mușchi sau pulpă de vită
2-3 portocale
sare, piper
1 kg cartofi
100 g unt
Pregătești așa:
Cureți portocalele de coajă și le feliezi. Apoi cureți și cartofii. Cu jumătate din cantitatea de unt ungi bucata întreagă de carne. Presari sare și piper. În tava unsă cu unt așezi carnea, iar peste ea feliile de portocală. De jur-împrejur pui cartofii întregi sau sferturi, asezonați cu sare și piper. Adaugi o ceșcuță de apă caldă și pui tava la cuptor acoperită cu folie, pentru o jumătate de oră, după care îndepărtezi folia și coci friptura. Stropești din când în când cu sosul din tavă, completat periodic cu puțină apă caldă. Poftă bună!
8 porții › Pregătire: 25 minute › COACERE: 50 minute
Rețetă trimisă de Iuliana Felicia Măciucă, Brăila
Îți place carnea de vită și cauți o rețetă specială ca să gătești? Poate te ajută această variantă.