Friptură de pui marinat în iaurt

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 pulpe de pui
500 g iaurt
100 ml vin alb
150 g telemea veche de oaie
ulei
sare
piper
Pregătești așa:
Speli pulpele de pui și le lași la scurs. Pui iaurtul într-un castron mare și îl amesteci cu piper, după gust. Pulpele de pui le dai cu un praf de sare și le stropești cu puțin vin. Apoi le scufunzi în iaurt și le lași la marinat la rece, timp de 3 ore.
Scoți pulpele de pui din sosul marinat, le așezi într-o tavă unsă cu ulei, în care ai pus restul de vin și le coci la foc potrivit timp de 40 de minute. Cu puțin timp înainte de a fi gata, presari brânza rasă de oaie peste pulpe și le lași în continuare la gratinat.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Iată aici și un piept de pui marinat, o mâncare pentru întreaga familie.

Add Comment