Friptură de pui, cu garnitură de porumb proaspăt

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
4 pulpe de pui
1 știulete de porumb
2 ardei grași divers colorați
100 ml ulei
1 ceapă mare roșie
4-5 căței de usturoi
2 linguri mari cu miere
2 linguri zeamă de lămâie
1 lingură oregano uscat
Pregătești așa:
Speli bucățile de carne, le presari cu sare și piper și le împănezi cu usturoi. Amesteci mierea cu zeamă de lămâie și oregano, ungi carnea cu acest amestec, apoi o pui într-o cratiță acoperită și o dai la frigider pentru 30 de minute. În acest timp, pregătești garnitura. Pui porumbul la fiert și, când e gata, îl lași să se răcească, apoi cureți boabele.
Cureți ceapa, o tai mărunt, o călești în ulei și adaugi ardeiul gras tăiat fideluță. Sărezi, piperezi și, după aproximativ 8-10 minute, pui boabele de porumb. Le lași să se mai călească, apoi le scoți pe un platou. În uleiul rămas prăjești bucățile de carne împănate și, când s-au rumenit, le așezi pe un platou, cu garnitura de porumb.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Ioana Bugean, București

Intră aici și încearcă această rețetă.

Add Comment