Friptură de porc marinată

Floarea David, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 24 ore și 20 minute
Coacere: 60 minute

Îți trebuie:

  • 1,500 kg pulpă de porc
  • smântână
  • făină
  • sare

Îți trebuie pentru marinată:

  • 1/4 l vin alb
  • 1/4 l oțet
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 1/2 țelină
  • câteva boabe piper

Pregătești așa:
Fierbi toate ingredientele pentru marinată. Torni deasupra cărnii și se ține o zi într-un vas de pământ. Cu 3 ore înainte de masă, se scoate carnea și se pune la cuptor. Când s-a rumenit, torni marinata deasupra ei și mai lași încă 1 oră. Când friptura este gata, ții la cald, timp în care sosul din tavă îl amesteci cu o ceașcă de smântână și o linguriță de făină, după care o lași să dea în clocot, iar pasta obținută o dai prin sită. Friptura caldă o servești cu respectivul sos, deasupra.

Add Comment