Friptură de miel

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Dorina Grosu, Roman, jud. Neamț

Preț: 40 lei-10 porții

Pregătire: 60 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: 2 kg carne de miel, 1 legătură de verdeață, sare, piper, condiment pentru carnea de miel, boia dulce, 4 căpățâni de usturoi, foi de dafin, 1/2 l ulei de floarea soarelui, 1/4 l vin alb, 1 legătură de usturoi verde

Pregătești așa: Speli carnea, o porționezi, o condimentezi cu sare, piper, condiment pentru carnea de miel, 4 căpățâni de usturoi pisat, boia dulce, vinul alb, usturoiul verde tocat mărunt și lași la marinat în acest baiț câteva ore înainte de preparare. Apoi așezi carnea cu tot cu baiț într-o tavă în care ai pus uleiul, o ceașcă de vin și 2-3 căni de apă. În cuptorul încins pui carnea la prăjit cam o oră, timp în care întorci carnea pe ambele părți pentru a se frige uniform. Când e gata, poți orna după preferință cu verdeața tocată mărunt.

Add Comment