Friptură de curcan

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

100 g ciuperci

1/2 legătură ceapă verde

4 linguri ulei

sare, piper

1 kg piept de curcan

150 g brânză de vaci

boia de ardei dulce

3 căței de usturoi

1 fir de rozmarin

3 fire cimbru

felii de lămâie

verdeață

Pregătești așa:

Cureți ciupercile și ceapa verde, apoi le tai mărunt și le călești în 2 linguri de ulei timp de 3 minute. Condimentezi cu sare și piper. Scoți amestecul de ciuperci și ceapă din tigaie și le lași să se scurgă bine de ulei pe un șervețel de hârtie. Speli carnea, o ștergi cu un prosop de bucătărie și o condimentezi după gust. Ungi carnea pe o parte cu brânză de vaci, apoi adaugi deasupra amestecul de ciuperci și de ceapă verde. Rulezi apoi carnea.

Încălzești cuptorul bine. Amesteci uleiul rămas cu sare, piper și boia de ardei și ungi friptura. Cureți usturoiul și îl tai feliuțe. Speli verdeața și o adaugi împreună cu usturoiul peste friptura pe care o legi strâns cu ață.

Pui friptura într-o tavă cu puțină apă rece și o dai la cuptor pentru circa 60 de minute. Scoți friptura, o tai felii și o așezi pe un platou. Ornezi cu felii de lămâie sau cu verdeață. Rulada o servești cu garnitură de cartofi, sos de ciuperci sau usturoi pastă.

4 porții › Pregătire: 35 minute › coacere: 60 minute

Rețetă trimisă de Claudia Poppel, Hunedoara

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!