Friptură cu prune și mere

Foto: Friptură cu prune și mere – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg cotlet de porc
1 linguriță cimbru uscat
150 g felii de kaizer
100 g prune uscate
2 mere
2 cepe roșii
sare
piper
400 ml vin alb demisec
Pregătești așa:
Speli carnea, o usuci și o tai astfel încât să rezulte o foaie pe care o bați cu ciocanul de șnițele. O presari cu sare, piper și condimente pentru carnea de porc și o păstrezi 30 de minute în frigider.
Așezi carnea pe folie unsă cu puțin ulei, ca să o poți rula mai ușor. Acoperi carnea cu felii de kaizer, pui prunele din loc în loc și rulezi strâns, ajutându-te de folie. Legi rulada cu o sfoară, o presari cu sare, piper și cimbru și o așezi în tava termorezistentă, la cuptor. Tai merele în 8 bucăți și le îndepărtezi casetele cu semințe. Cureți ceapa și o tai tot în 8. Le așezi în tavă, lângă ruladă, le presari cu sare și piper și torni în tavă vinul.
Coci rulada 70 de minute, la 180ºC, având grijă să o stropești periodic, cu sosul din tavă.

Pregătire 40 minute; coacere 70 minute
Rețetă de Daliana Trifa, Oradea, jud. Bihor

Add Comment