Friptură cu omletă

Rețetă de Cosmina-Iuliana Moșoran, Botoșani

Îți trebuie:

  • 1 kg carne de porc fără os
  • 5 ouă
  • 1 felie de parmezan
  • sare
  • pătrunjel verde tocat
  • 1 ceașcă ulei
  • piper măcinat.

Pregătești așa:

Speli carnea, o cureți de pielițe, o desfaci cu un cuțit ascuțit, apoi o bați bine cu ciocanul de șnițele și condimentezi după gust. Rulezi carnea pe lungime, o legi cu ață subțire și o introduci pentru 1 oră în cuptorul fierbinte, cu o ceașcă de ulei și o cană de supă de zarzavat. Când e gata, o scoți, o desfaci de ață și o întorci pe partea cealaltă. Faci o omletă din 5 ouă bătute spumă, peste care razi o felie de parmezan. În omletă mai pui și verdeață tocată fin. Când omleta este gata, o pui direct pe friptură, o rulezi din nou, o legi cu ață de bumbac curată și o introduci din nou în cuptor. O lași să se frigă la foc potrivit. O stropești cu sosul din tavă, până când prinde o crustă. Când este gata, scoți friptura din cuptor, o așezi pe un platou și desfaci ața. Tai felii potrivit de groase și servești friptura cât e caldă, cu legume soté și salată de sezon.

Add Comment