Friptură, cârnat și carne tocată în foi de varză

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg cotlet carne de porc fără os
1 ceapă mare
300 g carne tocată de porc
200 g cârnați de porc afumați
1 varză proaspătă
2 căni supă
ulei
sare, piper
Pregătești așa:
Tai felii cotletele de porc, presari sare, piper și le prăjești în ulei încins, până se rumenesc. Scoți feliile de carne pe o farfurie, iar în uleiul rămas, călești ceapa tăiată mărunt, adaugi carnea tocată și lași la foc 10 minute.
În altă tigaie, cu ulei, prăjești cârnații afumați de porc, tăiați felii subțiri. Opărești varza în apă cu sare și puțin oțet și desfaci frunzele.
Modelezi așa:
Pe frunza de varză mare așezi o felie de carne prăjită, o lingură amestec de carne tocată și câteva felii de cârnați. Împachetezi totul în frunza de varză și o legi cu o sfoară de bumbac, să nu se desfacă.
Așezi toate pachețelele într-un vas și torni supa. Dai la cuptor circa 1 oră, stropești pachețelele din când în când cu sos, la final desfaci sfoara și presari mărar tocat.

Rețetă de Nicolae Barbu, loc. Oțelu-Roșu, jud. Caraș-Severin

Intră aici și vei găsi o rețetă de sarmale „mincinoase„.

Add Comment