Frigărui în crustă de muștar

Frigărui în crustă de muștar, foarte gustoase, ușor de făcut, cu ingrediente la îndemâna oricui. Sunt niște frigărui mai altfel, nu ca cele cu care ne-am obișnuit.
Iată câteva indicații pentru un grătar super. Începem cu grătarul, cărbunii, câteva lemnișoare, ziare și ceva de aprins focul. Dacă doriți presărați jarul cu arome: mărar uscat, cimbru, foi de dafin fărămițate. Fripturile vor avea astfel o savoare deosebită. Mai puteți folosi pentru aromatizarea fripturii, ace de brad, frunze de mentă sau flori de lavandă.
Carnea se întoarce fără să o înțepi, iar cârnații îi puneți pe grătar înțepați, altfel vor plesni. Pentru ca o bucată de carne să fie corect friptă pe grătar, ea nu trebuie să depășească grosimea de 3 cm. Felia de carne se așază numai când grătarul este bine încins. Carnea se sărează după ce e bine friptă. O friptură făcută la grătar este bine reușită dacă bucata rămâne de culoare roz în interior.

frigarui

Foto: Frigărui în crustă de muștar – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
500 g carne de porc (pulpă sau mușchi)
250 g slăninuță afumată
3 linguri muștar
4 linguri pesmet
3 linguri unt
sare
piper măcinat
bețe de bambus pentru frigărui
Pregătești așa:
Tai carnea în cuburi de 3 cm și le presari cu sare și piper măcinat. Tai slăninuța în felii subțiri. Înfigi în bețe pentru frigărui carnea de porc, alternând cu feliile de slăninuță. Ungi fiecare frigăruie cu muștar și o tăvălești prin pesmet fin. Topești untul și stropești cu el frigăruile.
Le frigi pe grătarul încins, la foc iute, întorcându-le pe toate părțile.
Le servești alături de salată de sezon sau de garnitura preferată.
Sfat: Printre feliile de slăninuță și de carne, poți să intercalezi foi de ceapă, bucățele de ardei și rondele de vânătă sau de dovlecel.
Împreună cu frigăruile, pregătește pe grătar și câteva rondele de dovlecei, din care să prepari o salata asezonată cu un dressing de muștar, usturoi, verdeață tocată și ulei de măsline extravirgin.

Pregătire: 10 min; Preparer: 10 minute
Rețetă de Nina Niculae, Bucșani, jud. Giurgiu

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!