Frigărui de pui

Frigărui de pui, pregătește-le în weekend, în aer liber, chiar dacă afară a început să se răcorească.
Nu se știe cine a inventat frigăruile, dar a făcut un lucru bun! Frigăruia este o tijă subțire, ascuțită la capăt, din lemn (dar și din metal) în care se înfig bucățele de carne, cârnați, slănină, creveți, legume, fructe, brânză și legume etc. și care se prepară pe foc de lemne sau de cărbuni. Se pot face și la cuptor, dar cele mai gustoase sunt cele preparate afară, pe un grătar cu lemne sau cărbuni.
Cea mai bună carne pentru frigărui este cea care are și puțină grăsime. Dacă faceți frigărui din legume sau carne slabă, indicat este să ungeți suprafața grătarului cu ulei pentru a nu avea surpriza neplăcută că se lipesc de grilajul grătarului. Cel mai bine este să combinați ingrediente care necesită același timp de gătire. Și, să nu uităm, bețele folosite pentru frigărui este bine să le băgăm în apă pentru 15 minute, înainte să ne apucăm de preparat.
Ce bucurie mai mare să ieși cu familia la iarbă verde, să faci niște frigărui și să te bucuri de frumusețile naturii!

frigarui

Foto: Frigărui de pui – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 piept de pui
2 căței de usturoi
1 lămâie
1 lingură oregano uscat mărunțit
50 ml ulei
pesmet
Pregătești așa:
1. Cureți pieptul de pui de oase și piele. Îl tai în fâșii pe care le pui într-un castron cu usturoiul zdrobit, coaja de lămâie proaspăt rasă, oregano, uleiul și zeama de lămâie. Acoperi vasul și îl păstrezi 1/2 oră în frigider.
2. Treci fâșiile de carne prin pesmet și le înfigi în bețe scurte, pentru frigărui. Le frigi pe grătar, întorcându-le pe toate părțile. Le servești calde, cu un pahar de bere și o salată.

Rețetă de Nicoleta Cantone, Ploiești

Încearcă și rețeta de Frigărui combinate.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!