Frigărui cu sparanghel și garnitură de cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 g carne tocată
1 ou
4 linguri pesmet
frunză de pătrunjel verde
usturoi verde
sare
piper
10 bucăți sparanghel verde
600 g cartofi mai mici
100 g bacon
margarină, ulei
Pregătești așa:
Carnea tocată o amesteci cu frunza de pătrunjel și cu usturoiul verde. Adaugi pesmetul, oul, sarea și piperul. Împarți compoziția în 10 părți egale. Cureți sparanghelul și îl pui pentru câteva minute în apă clocotită. Iei câte un fir de sparanghel (răcit), îl îmbraci cu carnea tocată, iar capetele le lași goale. Trebuie să arate ca niște frigărui. Treci frigăruile prin pesmet și le prăjești în ulei încins.
Pui cartofii bine spălați în tigaie, adaugi margarina, uleiul, cubulețele de bacon și apoi torni peste toate puțină apă. Pui capacul și-l lași până ce cartofii se înmoaie și se rumenesc frumos. La nevoie, poți adăuga apă. La sfârșit, presari peste cartofi pătrunjel verde tocat. Servești cartofii alături de frigăruile cu sparanghel.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20 minute
Rețetă de Lako Iuliana, com. Cenad, jud. Timiș

Intră aici și vei găsi o rețetă de superfrigărui.

Add Comment