Ficăței cu piure de mazăre

Vă oferim rețeta unui fel de mâncare consistent, Ficăței cu piure de mazăre. Unul dintre condimentele folosite, este foaia de dafin, despre care vă oferim un scurt istoric.
În antichitate, grecii considerau frunzele de dafin simboluri ale păcii, protecției divine și înțelepciunii. Astfel, laurul lua parte la toate fericitele momente de victorie în competițiile sportive sau în lupte. Astăzi, frunzele de dafin încununează gustul mâncărurilor, conferindu-le aroma sa unică și, întrebuințate ca remediu natural, își aduc contribuția la triumful sănătății și seninătății vieții noastre de zi cu zi.
Astfel frunza de dafin îmbunătățește funcția pancreasului, reduce valorile trigliceridelor și colesterolului „rău„, ajută digestia, este tonic general, reduce inflamațiile datorate artritei.

Foto: Ficăței cu piure de mazăre – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
400 g mazăre nouă
1 ceapă
1 legătură mărar verde
2-3 linguri unt
2 morcovi
1 țelină mică
2 căței de usturoi
300 g ficăței
50 ml ulei
100 ml vin alb dulce
1 ardei gras roșu
1 linguriță busuioc uscat mărunțit
2 foi de dafin
coriandru fin măcinat
2-3 roșii
sare
piper
Pregătești așa:
Speli ficatul, îl scurgi și îl pui într-un vas termorezistent. Îl stropești cu ulei și vin și presari busuiocul, coriandrul, bucăți de foaie de dafin și felii de usturoi. Amesteci și păstrezi ficatul la rece 1/2 oră. Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 20 de minute, timp în care ai grijă să îl întorci. Scoți vasul din cuptor, pui roșiile și ardeiul tăiate cubulețe și continui coacerea 10-15 minute.
Fierbi mazărea, ceapa, țelina și morcovii. Păstrezi pentru decor un morcov fiert, iar restul de legume fierte și bine scurse le mixezi în blender.
În piureul cald, adaugi untul, mărar tocat și sare după gust.
Când sunt gata ficățeii, îi servești împreună cu piureul decorat cu rondele de morcovi tăiate floricele.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Încearcă și mâncărica de aici.

Add Comment