Ficat umplut

Ionela Anghel, loc. Dobrotești, jud. Teleorman

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5-6 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 30-40 minute

Îți trebuie:

  • 1 bucată mare de ficat
  • 100 g unt
  • 1 chiflă
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pahar vin alb
  • câteva felii de kaizer
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • 150 g făină
  • 1 ceașcă supă de carne
  • 200 g mazăre
  • câteva buchețele de broccoli
  • pătrunjel verde
  • sare
  • 1 foaie dafin
  • cimbru

Pregătești așa:
Freci untul spumă, adaugi chifla înmuiată în lapte și bine zdrobită, oul, pătrunjelul tocat, 1 ceapă spălată și dată pe răzătoare. Ștergi ficatul cu o cârpă curată și umedă și cu o altă cârpă uscată. În margine îi faci o tăietură orizontală pe care o umpli cu amestecul pregătit mai sus. Coși ficatul și îl treci prin făină. Îl pui într-o cratiță pe fundul căreia ai așezat bucățile de kaizer. Pe margine pui o ceapă întreagă curățată și spălată, foaia de dafin, cimbrul, vinul și supa de carne. Lași să fiar-bă înăbușit 30-40 minute. Când este gata îi scoți ațele. Poți servi ficatul cu mazăre și broccoli.



Add Comment