Ionela Anghel, loc. Dobrotești, jud. Teleorman
5-6 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 30-40 minute
Îți trebuie:
- 1 bucată mare de ficat
- 100 g unt
- 1 chiflă
- 1/2 pahar lapte
- 1 pahar vin alb
- câteva felii de kaizer
- 2 cepe
- 1 ou
- 150 g făină
- 1 ceașcă supă de carne
- 200 g mazăre
- câteva buchețele de broccoli
- pătrunjel verde
- sare
- 1 foaie dafin
- cimbru
Pregătești așa:
Freci untul spumă, adaugi chifla înmuiată în lapte și bine zdrobită, oul, pătrunjelul tocat, 1 ceapă spălată și dată pe răzătoare. Ștergi ficatul cu o cârpă curată și umedă și cu o altă cârpă uscată. În margine îi faci o tăietură orizontală pe care o umpli cu amestecul pregătit mai sus. Coși ficatul și îl treci prin făină. Îl pui într-o cratiță pe fundul căreia ai așezat bucățile de kaizer. Pe margine pui o ceapă întreagă curățată și spălată, foaia de dafin, cimbrul, vinul și supa de carne. Lași să fiar-bă înăbușit 30-40 minute. Când este gata îi scoți ațele. Poți servi ficatul cu mazăre și broccoli.