foto: Mihai Nicolae
Ficat de vițel cu agrișe
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău
Preț: 23 lei-4 porții
Pregătire: 60 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie: ■ 600 g ficat de vițel ■ 100 ml lapte ■ 150 ml vin roșu ■ sare grunjoasă ■ piper alb și negru, boabe ■ 1 ceapă roșie ■ 1 ardei iute ■ 1 linguriță boia dulce ■ 300 g agrișe ■ frunze de busuioc ■ 100 g unt
Pregătești așa: Speli ficatul, îl cureți de pielițe și îl tai în felii potrivite. Ții feliile de ficat în lapte timp de 60 de minute. Scoți apoi ficatul din lapte, îl treci printr-un jet de apă și îl aranjezi în tavă. Cureți ceapa, ardeiul și speli agrișele (curățate și ele în prealabil), apoi le pui printre bucățile de ficat. Amesteci vinul cu 100 ml apă și cu untul topit și îl torni peste ficat, în tavă. Condimentezi cu sare, boabe de piper, boia dulce și îl dai la cuptor. Când este gata, pui ficatul pe un platou, adaugi și sos și îl ornezi cu busuioc verde. Servești preparatul cald, cu pâine coaptă pe vatră. Agrișele pot fi și verzi. Noi am avut din soiul roșu. Acestea vor da sosului un gust dulce-acrișor.