Foto: Mihai Nicolae
Fasole verde cu cârnați
Rețetă de Emilia Gurghian, Tg. Mureș, jud. Mureș
Preț: 9 Lei-Porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 15 minute
Îți trebuie: 1 kg de fasole verde, 2 cepe, 3 cârnați, 3 linguri ulei, cimbru după gust, 1 legătură verdeață (pătrunjel verde, mărar), sare, piper
Pregătești așa: Cureți ceapa și fasolea verde, apoi le speli. Tai ceapa mărunt, rupi fasolea în 2-3 bucăți, iar câr-nații îi tai rondele. În două linguri de ulei, călești ceapa până devine transparentă, după care ada-ugi fasolea, cimbru, piper după gust, amesteci 2-3 minute, apoi torni apă caldă până se acoperă ingredientele, pui capac și fierbi mâncarea la foc mic 20-25 de minute. Într-o tavă pui fasolea împreună cu rondele de cârnați și o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, timp de circa 15 minute. Când mâncarea este gata, o sărezi după gust și presari verdeață tocată fin.