Dovlecei la cuptor

Rețeta de Dovlecei la cuptor putem spune că este o budincă pentru gospodinele începătoare. Se prepară repede, ușor, dar rezultatul este peste așteptări.
Pentru a păstra dovlecei de iarnă, se spală și se taie cubulețe (pentru ciorbă) sau felii pentru pane. Se presară peste ei mărar tocat și se porționează în pungi, apoi se bagă la congelator.
Dacă avem o cantitate mai mare de ceapă verde și vrem să o păstrăm mai mult timp umplem un borcan îngust cu puțină apă, astfel încât rădăcinile să poată absorbi apă. Se pune borcanul pe pervaz, în camera cea mai răcoroasă. Schimbă apa în fiecare zi și începi să consumi cât mai curând ceapa. Străduiește-te să o consumi în cel mult 4-5 zile.
Dacă vrei să păstrezi ceapa în frigider, acoperă frunzele cu folie de plastic sau cu o pungă de plastic.
O altă variantă este să înfășori partea albă a cepelor în șervete absorbante de bucătărie, să le umezești și să ambalezi firele de ceapă în întregime, în folie de plastic.

dovlece

Foto: Dovlecei la cuptor – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
2 dovlecei de dimensiune medie
piper
sare
40 ml ulei
2 ouă
2 fire ceapă verde
2 legături pătrunjel verde
100 g caș de oaie
2 roșii mari sau 10 roșii mici
2 căței de usturoi
unt și pesmet pentru formă
Pregătești așa:
Decojești dovleceii, îi tai rondele fine și îi călești puțin în ulei, împreună cu partea albă de la ceapă, tăiată mărunt. După ce s-au răcit, îi amesteci împreună cu ouăle bătute cu brânza rasă, frunzele de ceapă tăiate mărunt, pătrunjelul, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust.
Ungi un vas termorezistent cu unt și îl tapetezi cu pesmet. Întinzi compoziția și pui deasupra rondele de roșii. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute.

Pregătire 20 minute; Coacere 25 minute
Rețetă de Ana Olga Laszlo, Hădăreni, jud. Mureș

Intră aici și prepară apoi rețeta propusă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!