Dovlecei gratinați

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Ramona Ghiorghițoaia, sat Totea de Hurezani, jud. Gorj

Preț: 24 lei-4 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 45 minute

Îți trebuie: 250 g carne de vițel, 2 dovlecei (500 g), 2 cepe potrivite, 200 g cașcaval, 1 gălbenuș de ou, 1 ceașcă de orez fiert, un vârf de cuțit de sare, pătrunjel verde

Pregătești așa: Dai carnea de vită prin mașina de tocat. Cureți dovleceii de coajă și îi tai în două, pe lungime. Cureți semințele și presari deasupra un praf de sare. Cureți ceapa, o toci mărunt și o amesteci cu carnea tocată și cu orezul fiert. Umpli dovleceii cu această compoziție. Deasupra torni cașcavalul ras, amestecat cu gălbenușul. Coci la foc potrivit, în cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40-45 minute. Când servești dovleceii, presari deasupra pătrunjel verde tocat fin.

Add Comment