Desaga ciobanului din carne de porc

Deși rețeta are o denumire mai altfel, Desaga ciobanului din carne de porc, este un preparat care poate fi servit la orice masă festivă, duminica în familie, sau bucurându-vă de prezența prietenilor.
„Omul trebuie să mănânce pentru a trăi, nu să trăiască pentru a mânca.„ (Benjamin Franklin). Da, ne place să mâncăm. Ideal ar fi să conteze calitatea și nu cantitatea. Din nefericire ajungem să consumăm alimente mai puțin sănătoase. Acest lucru se întâmplă deoarece mâncarea provoacă dependență. Se pare că nu stomacul, ci creierul este cel care gestionează ceea ce ține de apetit. Intrăm în contact cu aromele prin intermediul mugurilor gustativi de pe limbă, dar și cu ajutorul nasului. Informația preluată de nervi, este transmisă la nivelul cerebral. Creierul prelucrează informația și o transmite tubului digestiv, care trebuie să producă enzimele necesare digestiei.

carne porc

Foto: Desaga ciobanului din carne de porc – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
4 bucăți de mușchi de porc
2 cepe uscate
150 g ciuperci (din conservă)
3 castraveți la oțet
3 linguri cașcaval
verdeață: mărar sau pătrunjel
sare, piper
ulei pentru prăjit
Îți trebuie pentru sos:
250 ml smântână lichidă
100-150 g brânză de burduf sau caș de oi
sare și piper
Îți trebuie pentru decor:
ceapă verde
lămâie
roșie
Pregătești așa:
Bați mușchiul de porc, ajutându-te de o folie alimentară. Ungi apoi bucățile de carne cu ulei și le condimentezi cu sare și piper. Călești în ulei ceapa și ciupercile tăiate peștișori. Toci castraveții cubulețe, iar cașcavalul îl razi. Împarți umplutura pe fiecare fâșie de carne, în mod egal, razi cașcaval, presari verdeață, apoi strângi marginile ca la poale-n brâu.
Legi „desaga” cu o bucată de sfoară de bucătărie. Gata pregătite, prăjești „desăgile” în uleiul încins, pus într-un tuci. Pentru sos, pui pe foc smântâna lichidă și brânza de burduf sau oricare altă brânză grasă. Amesteci mereu, până se formează sosul, condimetezi și servești alături de preparat.
Sfat! În momentul servirii, pentru aspect, legi desaga cu un fir de ceapă verde și decorezi pentru culoare, cu roșie, lămâie și rondele de ceapă verde. Compoziția umpluturii poate diferi în funcție de gusturi: poți pune, astfel, ce dorești sau ce ai la îndemână în frigider.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Monica Antoniciuc, Galați

Încearcă și preparatul de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!