Deliciu de pasăre

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
pulpele și pieptul de la un pui tânăr
70 ml ulei
200 g ciuperci
100 ml vin alb
100 g roșii
100 g ceapă
3-4 căței de usturoi
sare
piper
oregano
cimbru
Pregătești așa:
Porționezi puiul. Pulpele și pieptul le prăjești în tigaie cu 4-5 linguri de ulei, pe foc slab, până se rumenesc pe toate părțile. Apoi le pui într-un vas pentru prăjit, la cuptor. În altă tigaie, pui uleiul rămas din cantitatea indicată, în care prăjești usturoiul tocat mărunt și ceapa tăiată mai mare, având grijă să se prăjească până devin aurii. Adaugi apoi amestecul peste carne.
Tai ciupercile în bucăți, feliezi roșiile, adaugi vinul și puțină apă, fierbi totul câteva minute și condimentezi după gust. Compoziția obținută, o torni peste carne, acoperi vasul și îl ții în cuptorul încins, aproximativ 30 de minute.
Servești puiul cu o salată după gust: salată de varză, de castraveți sau salată verde.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Add Comment