Foto: Mihai Nicolae
Curcubeu de legume la cuptor
Rețetă de Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud
Preț: 25 lei-4-6 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 30 minute
Îți trebuie: 2 cartofi, 1 dovlecel, 2 vinete, 2 morcovi, 2 cepe mari, 1 căpățână de usturoi, 1 rădăcină țelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 borcan mic de mazăre, 3 ardei grași
(verde, galben, roșu), 150 g kaizer, 150 g cabanos, 150 g cașcaval, sare, piper, ulei pentru uns tava
Pregătești așa: Speli și cureți legumele, apoi le tai rondele. Ungi tava cu ulei și așezi un rând de legume asortate. Peste ele așezi jumătate din cabanos, tăiat în rondele și kaizer, apoi adaugi restul legumelor. Sărezi și piperezi. Dai tava la cuptor pentru 30 de minute. În ultimele 10 de minute, scoți tava și razi cașcavalul, pentru a se forma o crustă delicioasă. Este o mâncare spornică și de mare efect. Merge alături de o salată.