Crap cu vinete

Carnea de pește este foarte sănătoasă și gustoasă. Mai jos veți găsi o rețetă la care veți folosi crap anume Crap cu vinete.

crap vinete

Foto: Crap cu vinete – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
800 g crap
2 vinete
1 ardei gras
2 linguri capere
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 foaie de dafin
2 linguri oțet
4 linguri ulei de măsline
sare
piper
Pregătești așa:
Speli și tai vinetele bucăți, apoi le pui într-o strecurătoare, presari peste ele sare și le lași 30 de minute să se scurgă. Le clătești sub jet de apă și le zvinți. Între timp, cureți ardeiul de nervuri și de semințe și îl tai fâșii subțiri. Cureți ceapa și usturoiul, iar ceapa o tai rondele. Speli peștele tăiat felii groase și îl ștergi cu hârtie absorbantă.
Încingi într-o cratiță 3 linguri de ulei și prăjești bucățile de vânătă, până ce se rumenesc frumos, după care le lași să se scurgă. Prăjești apoi bucățile de pește pe ambele părți, le scoți din cratiță și arunci uleiul în care s-au prăjit.
Așezi pe fundul cratiței rondele de ceapă, pui deasupra bucățile de pește, iar de jur-împrejur vinetele. Adaugi cățeii de usturoi și foaia de dafin, sărezi și piperezi, acoperi cratița cu un capac și le lași să fiarbă timp de un sfert de oră. Pui peste pește caperele și fâșiile de ardei gras și le fierbi în continuare încă 5 minute, acoperite cu un capac.
Când peștele a fiert, torni o lingură de ulei și câteva picături de oțet și servești peștele fie fierbinte, fie rece de tot.

Pregătire: 60 minute; Fierbere: 65 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Încearcă și delicioasa rețetă de aici.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment