Cotlete de porc cu bere

Cotlete de porc cu bere sunt special preparate pentru evenimente speciale, alături de oameni speciali. Vă oferim cu mare drag rețeta!
Salvia dă un gust deosebit fripturilor, de aceea este des folosită în prepararea acestora. Salvia a fpst întrebuințată de-a lungul multor sute de ani ca o plantă medicinală. Se spune că salvia arsă alungă spiritele rele din casă și aduce energiile pozitive.
În bucătărie, nu se combină prea bine cu alimentele bogate în grăsimi; se poate folosi pentru a condimenta fripturile de miel sau pui, alături de ouă, în prepararea aluaturilor de biscuiți sărați sau pentru prepararea uleiurilor infuzate ori a specialităților de unt cu verdeață. Evident, salvia este mai bună și mai gustoasă când este proaspătă.

cotlete

Foto: Cotlete de porc cu bere – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
6 cotlete
1 felioară de slănină împănată
60 ml ulei
10 bucăți arpagic
2 morcovi
1 ceapă
2 căței de usturoi
50 g stafide
1/2 l bere
100 ml supă de legume sau de oase
2-3 frunze de salvie
2-3 roșii conservate în bulion
sare
piper
salvie uscată mărunțită
Pregătești așa:
Ungi cotletele cu ulei și le presari cu sare, piper și salvie, după gust. Le păstrezi astfel în frigider timp de 1/2 oră. Între timp, cureți și speli arpagicul, ceapa și morcovii. Tai ceapa mărunt, iar morcovii bastonașe. Acoperi stafidele cu apă călduță, cât să le acopere.
Înăbuși cotletele în 2-3 linguri de ulei încins, întorcându-le pe ambele fețe. Când și-au schimbat culoarea, torni câte puțină bere și continui fierberea în vasul acoperit, până când cotletele se pătrund. În uleiul rămas, călești ceapa, morcovii și arpagicul, amestecând ușor, încontinuu. După 5-7 minute, adaugi roșiile tăiate cubulețe, stafidele scurse și usturoiul tăiat felioare.
Stingi cu supa, completezi cu apă cât să acopere ingredientele, pui frunzele de salvie și continui fierberea la foc mic, pentru 15 minute. După ce cotletele au fiert, le pui într-un vas termorezistent și le acoperi cu sosul de legume și stafide. Pui deasupra felioare de slănină și introduci preparatul în cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

Pregătire: 10 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!