Cotlet umplut 
cu măsline

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

 

Îți trebuie:

1 1/2 kg cotlet de porc

1 ceapă

1 ardei roșu

1 ardei verde

2 roșii

Îți trebuie pentru umplutură:

50 g jambon sau șuncă

1 ceapă

1 cățel de usturoi

250 g carne tocată de porc

1 ou

50 g pâine

boia, sare, piper

10 măsline fără sâmburi

Îți trebuie pentru sos:

1/8 l smântână

 

 

Pregătești așa:

  1. Faci o deschizătură în cotlet pentru umplutură. Tai jambonul (șunca), ceapa, usturoiul, mărunt și le amesteci cu carnea tocată, oul, pâinea, adaugi și măslinele și condimentezi după gust. Umpli cotletul cu această umplutură și coși bine cu ață.
  2. Într-o tavă pui cotletul la prăjit, pe toate părțile. Când e gata prăjit, pui ceapa, ardeiul și roșiile tăiate foarte fin. Acoperi cu folie de aluminiu și lași la foc minim 60-70 de minute dar, la jumătatea timpului, trebuie să întorci cotletul. Dacă vrei, poți uda din când în când cotletul cu vin, pentru a se frăgezi.
  3. Scoți cotletul și îl menții cald, pe o sursă de căldură. În sosul rămas în tavă de la cotlet, pui smântâna și faci un sos.
  4. Înainte de a servi cotletul, scoți ața, tai cotletul felii și le pui într-o tavă. Pui sosul într-o sosieră. Poți însoți cotletul de o garnitură cu orez.

8 porții › Pregătire: 35 minute › COACERE: 70 minute

Rețetă trimisă de Codruța Dobrican, Baia-Mare, jud. Maramureș

Add Comment