Cotlet în sos de cafea

Nagy Irma, loc. Bălan, jud. Harghita

Îți trebuie:

  • 4 cepe
  • 4 felii de cotlet cu os
  • 4 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 600 ml zeamă de oase
  • 1 1/2 lingură de coniac
  • 1 lingură zahăr
  • 2 lingurițe de cafea solubilă
  • 3 linguri de smântână
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt

Pregătești așa:

Condimentezi carnea, apoi o prăjești pe ambele părți în unt. Le pui deoparte la căldură. Tai felii ceapa, apoi o călești în grăsimea rămasă de la carne. Adaugi zeama de carne, coniacul, zahărul și cafeaua și lași să fiarbă 10 minute. Omogenizezi făina cu smântână și adaugi în zeama de cafea și lași să fiarbă. Adaugi feliile de carne. Servești carnea cu garnitură de cartofi.

Add Comment