Cotlet sârbesc

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
750 g cotlet de porc
125 ml ulei
400 g ceapă
2 g boia de ardei
200 g orez
500 g roșii proaspete
500 g ardei gras
1 legătură pătrunjel verde
sare
Pregătești așa:
Cureți cotletele de porc, le speli, le zvinți, le bați pe ambele părți, le sărezi și le prăjești în ulei, apoi le scoți într-o cratiță. În uleiul rămas călești ceapa curățată, spălată și tocată mărunt. Presari boia și stingi cu apă caldă, lăsând să fiarbă timp de 15 minute. Pui compoziția peste carne, în cratiță și fierbi 20 de minute.
Alegi orezul de impurități, îl speli, îl opărești bine și îl adaugi peste carne, împreună cu ardeii curățați, spălați și tăiați felii. Sărezi, iar deasupra așezi roșiile curățate, spălate și tăiate felii.
Introduci vasul în cuptor, unde lași să fiarbă 45 de minute. Servești cotletul sârbesc cu pătrunjel curățat, spălat și tocat mărunt, presărat deasupra fiecărei porții.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Încearcă și această rețetă. Intră aici și o vei găsi.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!