Cotlet marinat în muștar, cu ardei copți

Cotlet marinat în muștar, cu ardei copți, un fel principal delicios pe care vi-l recomandăm cu mare drag. Pe lângă alte ingrediente, pentru acest preparat vomfolosi puțin busuioc. Să vedem câteva date interesante despre busuioc.
Multe fire de povești gastronomice s-au țesut în jurul busuiocului. Ți-ai putea imagina astăzi o salată Caprese sau o pizza Margherita, fără busuioc? Frunzele în formă de vârf de lance, fie mai cărnoase, fie mai subțiri, dau identitate multor preparate din bucătăria asiatică și europeană.
Se știe că busuiocul era inclus printre plantele folosite la îmbălsămare, de către egipteni, iar astăzi se cunosc proprietățile antibacteriene ale acestei plante. Evreii considerau că, în perioadele de post, aceasta este planta care le dă putere. În ceea ce privește prezența busuiocului în tradițiile românești, acestea vă sunt binecunoscute.

cotlet

Foto: Cotlet marinat în muștar, cu ardei copți – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
800 g cotlet de porc
100 g muștar
1 legătură pătrunjel
50 g usturoi
1 linguriță busuioc
1 salată verde
150 g măsline
500 g ardei grași sau capia
100 g ceapă roșie
3-4 castraveți
Pregătești așa:
Amesteci muștarul cu usturoiul zdrobit, pătrunjelul și busuiocul fin tocate. Tai cotletul în felii groase de aproximativ 1 1/2 cm și le ungi cu acest amestec. Lași să se marineze pentru 2 ore, în frigider.
Între timp, coci ardeii în cuptor, pe flacără sau pe grătarul încins. Îi presari cu sare și îi păstrezi 10 minute într-un vas acoperit cu capac. În felul acesta, îi cureți mai ușor de coaja arsă. Speli salata verde frunză cu frunză și o lași să se scurgă.
Rupi salata și o amesteci împreună cu ardeii copți curățați de cotoare și semințe, ceapa roșie tăiată rondele subțiri, castraveții tăiați cuburi și măslinele. Frigi cotletele pe ambele părți, pe grătarul încins. Servești cotletele cu salata și cu un pahar de bere rece.
Dacă dorești, poți să aduci la masă și muștar dulce, pentru a asezona suplimentar carnea.

Pregătire – 15 minute; Coacere – 20 minute
Rețetă de Emilia-Alina Împărățelu, Craiova, jud. Dolj

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!