Rețetă propusă de Practic în bucătărie
5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră și 30 minute
Îți trebuie:
- 1 bucată cotlet de vițel
- 1 căpățână usturoi
- ulei
- sare
- piper
Îți trebuie pentru garnitura rizi-bizzi:
- 300 g orez
- 2 bucăți ceapă
- 1 cutie mazăre
- 150 ml ulei
- 1 legătură verdeață
- 2 bucăți morcovi
- sare
- piper
Pregătești așa:
Speli cotletul, îl împănezi cu usturoi și îl înăbuși în ulei cu puțină apă. Condimentezi cu sare și piper. Fierbi până când carnea devine moale. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești. Speli orezul și îl pui peste ceapă cu puțină apă. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică, apoi îi călești împreună cu mazărea din conservă. Într-o crăticioară pui orezul, ceapa, mazărea, morcovul și lași să fiarbă. Servești cotletul de vițel împreună cu garnitura de rizi-bizzi.