Cotlet de vițel cu garnitură rizi-bizzi

Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră și 30 minute

Îți trebuie:

  • 1 bucată cotlet de vițel
  • 1 căpățână usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper

Îți trebuie pentru garnitura rizi-bizzi:

  • 300 g orez
  • 2 bucăți ceapă
  • 1 cutie mazăre
  • 150 ml ulei
  • 1 legătură verdeață
  • 2 bucăți morcovi
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Speli cotletul, îl împănezi cu usturoi și îl înăbuși în ulei cu puțină apă. Condimentezi cu sare și piper. Fierbi până când carnea devine moale. Cureți ceapa, o tai mărunt și o călești.  Speli orezul și îl pui peste ceapă cu puțină apă. Cureți morcovii, îi speli și îi dai pe răzătoarea mică, apoi îi călești împreună cu mazărea din conservă. Într-o crăticioară pui orezul, ceapa, mazărea, morcovul și lași să fiarbă. Servești cotletul de vițel împreună cu garnitura de rizi-bizzi.

Add Comment