Cotlet de porc la cuptor cu roșii


Ileana Iojesc, Deva, jud. Hunedoara

Îi trebuie:

  • 1 cotlet de porc feliat fiert la temperatură joasă
  • 6-7 roșii
  • frunze de busuioc
  • frunze de oregano.

Pregătești așa:

Iei roșiile, le speli și le tai în jumătate. Adaugi sare, piper, ulei de măsline și un strop de vin alb. Apoi adaugi frunze de busuioc tocate și amesteci. Rupi niște frunze de oregano și le adaugi în amestecul obținut, după care adaugi un pic de apă. Iei carnea fiartă, pui peste ea sare, piper și o pui într-o pungă de plastic specială pentru cuptor. Înăuntru pui și amestecul de roșii, apoi videzi punga. Pui punga la cuptor la 70 de grade (dacă ai cuptor cu gradație), timp de 20 de minute sau la foc mic (dacă ai cuptor normal). Procedezi astfel, deoarece, carnea fiind deja gătită, riști să se usuce și să își piardă savoarea. Dacă o punem în vid, aceasta nu se va deshidrata. Compoziția fiind coaptă, o mai lași timp de 9 minute la 90 de grade sau, pentru cine nu are cuptor cu gradație, la foc mai mare. Când e gata, scoți pe farfurie carnea și roșiile și adaugi sosul deasupra. Va rezulta un preparat copt, cu o textură fragedă, asemănătoare unui preparat pregătit pe aburi. Poftă bună!



Add Comment