Cotlet de porc cu vișine

Rețetă de Daniela Tudor, com. Bercea, jud. Buzău

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

Foto: Practic în bucătărie; Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Prăjire: 20 minute
Îți trebuie:
4 bucăți carne porc
1 borcan compot de vișine
1 linguriță zahăr
50 ml vișinată
1 lingură amidon
4 linguri unt topit
4 linguri vin roșu
5-6 linguri supă de carne
sare
piper
Pregătești așa:
Lași vișinele să se scurgă într-o strecurătoare și păstrezi sucul. Într-o crăticioară pui sucul de la vișine la fiert cu zahărul, scorțișoara și vișinata. Amesteci amidonul cu puțină apă și legi sucul de pe foc. Adaugi vișinele și le lași să dea într-un clocot. Pui untul topit la încins. Prăjești carnea de porc pe fiecare parte. Amesteci grăsimea în care ai prăjit cu vinul, supa de carne și puțin amidon. Condimentezi sosul cu sare și piper după gust. Servești cotletele alături de sosul de vișine.

Add Comment