Cordon bleu cu legume

foto: Mihai Nicolae

Cordon bleu cu legume

Rețetă de Constantina Zidariu, Craiova, jud. Dolj

Preț: 40 lei-5 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie: ■ 800 g cotlet de porc (5 bucăți), 300 g cașcaval, 100 g șuncă de Praga, 4 linguri făină, 4 ouă, 200 g pesmet, 2 castraveți acri, 4 ardei grași, 2 morcovi din conservă (opțional), ulei, sare și piper, după gust

Pregătești așa: Speli și porționezi cotletul, îl bați cu ciocanul de șnițel, apoi îl sărezi și piperezi. Tai cașcavalul, șunca, ardeii și castraveții felii, le așezi pe jumătate din suprafața fiecărei porții de cotlet și adaugi fâșii de morcov, împachetând apoi cu cealaltă jumătate a bucății de carne. Faci un amestec din ou și făină. Treci pachetele de carne și legume prin amestecul făcut anterior și, separat, prin pesmet. Rumenești pachețelele de carne în baie de ulei bine încins și le servești pe farfuria de aperitiv, alături de alte preparate. Poate fi consumat ca atare, alături de o salată sau de o porție de cartofi natur, presărați cu pătrunjel verde. Cine nu preferă carnea de porc, o poate înlocui cu piept de pui, de calitate. Va fi la fel de bun și fraged.

Add Comment