Coastă de porc umplută cu mere

Cornelia Moiceanu, sat Cuza-Vodă, com. Sălcioara, jud. Dâmbovița
Îți trebuie:

  • 750 g coastă de porc proaspătă
  • 1/2 kg de mere
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 3-4 boabe ienibahar
  • 1/2 pahar de vin
  • 1 linguriță făină.

Pregătești așa:
Alegi o coastă de porc mai mult lungă decât lată, o tai la mijloc ca să se formeze o pungă, lăsând o margine de 2 cm împrejur.
Freci cu sare, cu piper, cu cimbru și cu boabe de ienibahar pisate. Umpli punga cu merele curățate de coajă și tăiate în sferturi.
Coși această pungă și așezi coasta în tavă cu 1/2 ceașcă de apă fierbinte. Lași să fiarbă 1/2 oră, acoperită cu un capac. Scoți capacul și dai la cuptor.
Când este gata, scoți friptura, iar în sosul rămas adaugi făina pe care o stingi cu vin. După ce a dat 2-3 clocote, strecori sosul. După ce s-a răcit friptura, scoți ața, o așezi pe o farfurie, iar deasupra torni sosul strecurat.



Add Comment