Coastă de porc cu sirop de căpșuni, cartofi și tarhon

Foto: Mihai Nicolae

Coastă de porc cu sirop de căpșuni, cartofi și tarhon

Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Preț: 15 lei-4 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 50 minute

Îți trebuie: 1 kg coastă de porc proaspătă, 1 kg cartofi de mărime medie, ulei, sare, piper, tarhon, sirop de căpșuni (aproximativ 200 ml), 1 cană cu apă (200 ml)

Pregătești așa: Tai în bucăți potrivite coasta de porc și o pui la marinat cel puțin 3 ore, într-un amestec format din 1 cană apă, 1 cană sirop de căpșuni, 1 cană ulei, sare și piper. Cureți cartofii și îi tai în 4 pe lungime. Îi pui la fiert în apă cu sare și, din momentul în care clocotește, îi mai ții fix 4 minute. Scurgi cartofii fierți de apă, torni puțin ulei în tavă și presari tarhon. Coastele de porc le pui și pe ele la cuptor, după ce au fost marinate și „răsucite” de mai multe ori în sos. Servești coastele de porc alături de cartofi și o salată de varză sau diverse legume acrite.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!