Coastă de porc cu cartofi surpriză

Ionela Luminița Cîmpueriu, Drobeta Turnu Severin

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 1 oră și 10 minute

Îți trebuie:

  • 1 bucată coastă de porc
  • 250 g cartofi
  • 250 ml vin roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • ulei

Pregătești așa:
Speli coasta de porc, o condimentezi cu sare, piper, rozmarin și cimbru. Într-o tavă cu ulei pui coasta, vinul, apă cât să o cuprindă și câțiva căței de usturoi. O lași la cuptor până este bine pătrunsă. Cureți de coajă și speli cartofii. Îi tai în patru, îi dai prin usturoi pisat și îi ungi cu o pensulă cu sos făcut din ulei și boia de ardei. Îi dai la cuptor pentru 30 mi-nute să se rumenească. Servești coasta de porc alături de cartofii surpriză.

Add Comment