Ionela Luminița Cîmpueriu, Drobeta Turnu Severin
5 porții
Pregătire: 15 minute
Coacere: 1 oră și 10 minute
Îți trebuie:
- 1 bucată coastă de porc
- 250 g cartofi
- 250 ml vin roșu
- 1 cățel de usturoi
- boia de ardei iute
- sare
- piper
- rozmarin
- cimbru
- ulei
Pregătești așa:
Speli coasta de porc, o condimentezi cu sare, piper, rozmarin și cimbru. Într-o tavă cu ulei pui coasta, vinul, apă cât să o cuprindă și câțiva căței de usturoi. O lași la cuptor până este bine pătrunsă. Cureți de coajă și speli cartofii. Îi tai în patru, îi dai prin usturoi pisat și îi ungi cu o pensulă cu sos făcut din ulei și boia de ardei. Îi dai la cuptor pentru 30 mi-nute să se rumenească. Servești coasta de porc alături de cartofii surpriză.