Ciulama din pui cu ciuperci și mujdei

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 pui mic fiert 
ca pentru supă
3 morcovi
1 ceapă
2 felii țelină
1 păstârnac mic
500 g ciuperci de pădure
1 căpățână usturoi
1-2 linguri ulei
2 roșii bine coapte
50 g unt

Pregătești așa:
În 2 linguri de ulei, călești ușor 3-4 linguri de făină albă, pe care o stingi cu zeamă caldă de la supă, pusă puțin câte puțin, să nu se formeze cocoloașe. Presari vreo 4-5 boabe de piper negru și 1 frunză de dafin. Dezosezi puiul și, în timp ce ciulamaua se fierbe ușor, adaugi carnea în sos. Fierbi cel puțin 15 minute. Prăjești ciupercile în unt și apoi le scoți și le pui într-un mujdei pregătit din: 1 căpățână de usturoi bine pisat, frecat cu 1-2 linguri de ulei și cu 2 roșii bine coapte la cuptor. Faci apoi o mămăliguță tare. În farfurii sau pe un platou, așezi mămăliguța, pusă cu lingura sau grămăjoare, apoi ciulamaua peste care s-a presărat verdeață din belșug și 2-3 linguri din ciupercile puse în mujdei.

 

8 porții 
Pregătire: 40 minute 
FIERBERE: 20 minute
Rețetă de Iuliana Cleopatra Pol, Drăgășani, jud. Vâlcea

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!