Ciocănele de pui învelite în vinete

foto: Mihai Nicolae

Ciocănele de pui învelite în vinete

Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timi

Preț: 20 lei-8 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: ■ 8 vinete mari ■ 8 ciocănele de pui ■ 3-4 linguri ulei ■ sare

Îți trebuie pentru sos: ■ 3 linguri ulei ■ 1 lingură făină ■ 1 lingură bulion ■ 1 ceapă ■ 1 morcov ■ 1 țelină mică ■ 3 căței de usturoi ■ piper, pătrunjel verde tocat

Pregătești așa: Speli ciocănelele de pui, le sărezi și le înăbuși în grăsime, adăugând câte puțină apă. Alegi vinete cât mai mari (pentru a încăpea în scobitură ciocănelele de pui), le tai cotoarele și le scobești miezul. Introduci un ciocănel de pui în fiecare vânătă, apoi le prăjești ușor pe toate părțile. Așezi vinetele strâns, una lângă alta, într-o tavă.

Pregătești sosul așa: Călești ușor, în grăsime, 1 lingură făină, adaugi ceapa și zarzavaturile tocate mărunt (morcovul, țelina), apoi stingi cu bulion și apă. Presari și usturoiul tocat, piper și sare după gust. Fierbi 20 de minute. Treci sosul prin sită și îl pui peste vinete. Dai apoi vinetele la cuptor, într-un vas de ceramică sau o tavă mai adâncă, pentru 30 de minute. Când sunt gata, scoți vinetele și le pui pe farfurie. Consumi vinetele imediat, cât sunt calde.

Add Comment