Ciocănele de pui cu piure de cartofi dulci

 

Acest preparat, Ciocănele de pui cu piure de cartofi dulci, este foarte bine primit de copiii mofturoși. Este ușor și rapid de preparat.
Cristofor Columb a descoperit în urmă cu aproape 600 de ani faimosul Tărâm al Mirodeniilor, Peru de azi. Aici a descoperit trei dintre alimentele foarte folosite astăzi: porumbul, cartoful alb și caroful dulce. Cartoful dulce, se pare, era cultivat de mii de ani de către incaşi, ca aliment pentru animale. 
În zilele noastre, cartoful  dulce este cultivat mai ales pe tărâmul asiatic, în insulele Pacificului, în întreaga Americă şi în părţile sudice ale Rudiei. Însă China este cel mai mare producător.
Cartoful dulce este bogat în nutrienți, conține sodiu, potasiu, calciu, fier, magneziu etc., este și o sursă importantă de betacaroten. Numeroase studii au demonstrate de-a lungul timpului că un consum frecvent de cartofi dulci ar putea preveni afecţiuni grave precum diabetul, obezitatea sau bolile de inimă. Îmbunătăţesc circulaţia sângelui, poate sprijini fertilitatea. Ajută la menţinerea sistemului muscular, dar şi a memoriei.

Foto: Ciocănele de pui cu piure de cartofi dulci – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
6 ciocănele de pui
100 ml ulei
30 g miere
50 ml sos de soia
1/2 pahar bere
50 g susan
turmeric, coriandru, boia dulce, piper, sare
700 g cartofi dulci
2 cartofi medii
100 g conopidă
70 ml lapte
2 linguri smântână
60 g unt
Pregătești așa:
Amesteci uleiul, sosul de soia, berea și condimente după gust și pui carnea la marinat pentru 8 ore, în acest amestec. Scoți ciocănelele în tavă și le ungi cu miere, apoi le presari cu susan. Le rumenești la foc mediu, 1/2 oră.
Fierbi cartofii decojiți, tăiați cubulețe și conopida. Le scurgi și le pasezi, apoi le amesteci cu untul, laptele, smântâna, sare și boia după gust.

Pregătire 30 minute; Coacere 30 minute
Rețetă de Simona Bonca, Oradea, jud. Bihor

Add Comment