Chifteluțe din piept de pui cu piure de spanac

Foarte apreciate de către copii sunt chiftelele. Vă propunem rețeta de Chifteluțe din piept de pui cu piure de spanac, un deliciu pe care îl puteți prepara ușor și rapid.

Foto: Chifteluțe din piept de pui, cu piure de spanac – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru chifteluțe:
1 pui fript sau fiert
2 ouă
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
3‑4 felii de pâine
1 ceapă
4‑5 căței de usturoi
făină
semințe de susan
sare și piper măcinat
Îți trebuie pentru piureul de spanac:
2 legături ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 kg spanac verde sau 2 pungi spanac congelat
sare și piper
opțional 1 lingură pastă de bulion de tomate
mărar
½ lămâie
Pregătești așa:
Desprinzi carnea de pui de pe oase și o dai prin mașina de tocat, împreună cu ceapa, verdeața, usturoiul și pâinea înmuiată în apă sau în lapte și bine stoarsă. Sărezi și condimentezi pasta după gust și încorporezi 2 ouă bătute. După ce ai omogenizat compoziția, formezi chifteluțe pe care le treci prin făină amestecată cu semințe de susan.
Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, așezi chiftelele și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc iute, pentru aproximativ 30 de minute. Aceleași chifteluțe se pot pregăti și în modul clasic, mai puțin dietetic, prăjite în ulei încins.
Prepari piureul așa:
Cureți ceapa și usturoiul verde, le tai mărunt și le călești în apă cu puțin ulei. Speli spanacul crud și îl călești împreună cu usturoiul și ceapa, pentru 5‑7 minute. Poți să înlocuiești spanacul crud cu spanac congelat. Amesteci până se înmoaie spanacul, torni puțină apă, adaugi câteva felii de lămâie, sare și piper și introduci vasul în cuptorul cald, la foc mediu (180 ºC), pentru 25‑30 de minute.
Opțional, poți să adaugi și 1 lingură de pastă de roșii, înainte de a introduce vasul în cuptor. Când e gata, presari mărar fin tocat.

Rețetă de Paula Cândea, București

Încearcă și rețeta de chifteluțe de aici.

Add Comment