Chiftele franţuzeşti de pui

Hai să ne răsfățăm papilele gustative cu un preparat mai… altfel, anume cu Chiftele franțuzești de pui. Pare, dar nu este complicat de preparat, plus că aceste chifteluțe sunt consistente.
În ziua de astăzi ne bucurăm și în timpul iernii de ceapa verde, dar există și modalități de păstrare pentru perioada friguroasă a anului, în congelator. Curăță firele de ceapă, spală-le și lasă-le să se scurgă bine, apoi taie-le rondele fine. Lasă-le să se mai usuce 2-3 ore, pe o hârtie de copt, în tavă, la temperatura camerei. Apoi congelează-le timp de 4-5 ore astfel, presărate în tavă, într-un singur strat. Pune ceapa congelată în pungi speciale pentru depozitarea în congelator și utilizează-le iarna, la tocănițe sau ciorbe, fără să le decongelezi.

chiftele

Foto: Chiftele franţuzeşti de pui – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 piept de pui dezosat
2 ouă mari
2 linguri caşcaval dat pe răzătoarea mare
1 lingură parmezan ras
1-2 linguri făină
1 ceapă verde
2-3 fire pătrunjel verde
2-3 fire mărar verde
sare
piper
1-2 linguri ulei
Pregătești așa:
Speli pieptul de pui şi îl tai cubuleţe cât mai fine. Toci mărunt mărarul și pătrunjelul, iar ceapa verde o tai rondele fine.
Amesteci într-un bol carnea, ouăle bătute, caşcavalul, parmezanul şi făina. Adaugi ceapa verde tăiată mărunt şi verdeţurile tocate, sare și piper după gust.
Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt, o ungi cu 1-2 linguri de ulei şi pui câte o lingură de compoziție, la distanță de 5-6 cm de celelalte grămăjoare. Le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Verifici dacă sunt coapte după 25 de minute, întrucât dacă se coc prea tare, vor fi tari.
Le scoți într-o caserolă, cât sunt fierbinți și acoperi cu capac. Astfel se păstrează moi. Le poți servi calde, cu muştar sau o salată.

Rețetă de Roxana Ciobanu, Fălticeni, jud. Suceava

Încearcă și aceste chiftele de pui!

Add Comment