Chiftele de varză crudă

Iată mai jos o rețetă mai deosebită, Chiftele de varză crudă. Suntem obișnuiți să preparăm chiftele din carne de porc sau de pasăre, dar se mai pot face și din alte ingrediente: dovlecel, cartofi, morcov ras și varză.
Chiftelele sunt o mâncare care aparține lumii asiatice și arabe. Atât chinezii, cât și arabii susțin că ei au fost cei care au preparat pentru prima dată delicioasele chiftele. Chinezii spun că chiftelele provin din bucătăria Shadong, una din cele 8 bucătării tradiționale, începând cu anul 207 înainte de Hristos. Pe de altă parte, arabii spun că rețeta de chiftele se află în primele cărți de bucate arabe, fiind preparate din carne de miel tocată. De alfel denumirea cunoscută azi vine din arăbescul kufta.
În Europa, chiftelele sunt un preparat întâlnit aproape în toate bucătăriile, însă rețeta și numele lor diferă de la o regiune la alta. De exemplu, în Albania ele au în compoziție brânza feta. În Belgia, ele se numesc „ballekes sau bouletten„ și se prepară dintr-un amestec de carne tocată de vită sau de porc, la care se adaugă ceapă feliată și legume tocate. Croații le numesc și „polpete„ și sunt făcute din amestec de carne de vită și porc și se servesc cu orez, piure de cartofi sau cu sos de roșii. În bucătăria finlandeză, chiftelele se fac din carne de vită, de porc sau de ren, la care se adaugă pesmet înmuiat în lapte, supă de legume și ceapă tocată.

chiftele

Foto: Chiftele de varză crudă – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 kg varză crudă
3 buchețele conopidă
2 ouă
4 linguri făină
ulei pentru prăjit
sare, piper
Pregătești așa:
Tai varza fideluță, cât mai mărunt, la fel și conopida. Le fierbi 10 minute, în apă clocotită, cu sare. După fierbere, le pui în strecurătoare și le lași la scurs timp de 10 minute. Dai varza și conopida prin mașina de tocat sau în blender și le mărunțești. În pasta obținută pui ouăle și 2 linguri de făină, sare, piper, după gust și amesteci bine. Dacă este moale compoziția, mai adaugi făină treptat. Încingi uleiul și apoi, cu o lingură, iei din pasta obținută și pui la prăjit. Scoți chiftelele pe prosoape de hârtie și le aduci la masă presărate cu verdeață, după gust.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 30-40 minute
Rețetă de Ștefania Lascu, București

Încearcă rețeta de aici!

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!