Chiftele de curcan umplute cu ciuperci, în sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Simona Liliana Pătraș, Iași

Preț: 25 lei-4 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 40 minute

Îți trebuie:  700 g piept de curcan tocat, 500 g ciuperci, 200 g morcovi, 2 căței de usturoi, pătrunjel tocat mărunt, 2 linguri griș, 2 ouă, 250 ml suc de roșii făcut
în casă, sare de mare, piper

Pregătești așa: Într-un bol pui carnea tocată de curcan, morcovul tocat foarte mărunt, usturoiul zdrobit, grișul, pătrunjelul, ouăle, sare, piper și amesteci foarte bine întreaga compoziție. Toci foarte mărunt ciupercile. Într-o tigaie, pui ciupercile, puțin suc de roșii, sare, piper și lași pe foc până când scade întreaga cantitate de suc de roșii. Lași câteva minute să se răcească. Cu mâinile ușor umede, iei puțin din compoziția de carne și, în mijloc, pui o linguriță din amestecul de ciuperci și strângi bine, formând astfel chiftelele. Chiftelele obținute le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 35-40 minute. La jumătatea timpului, mai întorci chiftelele. Sosul îl prepari așa: într-o cratiță pui sucul de roșii rămas, morcovul tocat mărunt, puțin busuioc tocat, condimentezi cu sare, piper și lași să fiarbă la foc mic până când obții un sos mai gros.

Add Comment