„Chiftea grecească”

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Milița Șolea, com. Svinița, jud. Mehedinți

PREț: 20 lei-4 porții

Pregătire: 45 minute

Coacere: 60 minute

Îți trebuie: 250 g carne tocată de porc, 1 ou, 250 g carne tocată de vită, 100 ml lapte, 75 g orez cu bobul lung, 150 ml apă, piper măcinat, sare

Îți trebuie pentru umplutură: 2 linguri de pătrunjel tocat, 1 ceapă tocată, 1 cățel de usturoi tocat, 100 g feta, 50 g unt

Pregătești așa: Pui orezul la fiert în apă cu sare, amestecând încontinuu, până când dă în clocot, apoi dai focul mai mic și lași să fiarbă sub capac, timp de 15 minute. Când e gata, iei de pe foc și lași să stea acoperit încă 15 minute. Amesteci bine carnea de porc cu cea de vită, adaugi oul, laptele, orezul și condimentele. Prepari umplutura așa: Zdrobești feta bine cu o furculiță, pui untul, ceapa tocată, usturoiul pisat și pătrunjelul tocat, amestecând bine. Într-o tavă unsă cu ulei pui un strat de carne, peste acesta așezi un strat de umplutură, urmând apoi un alt strat de carne și de umplutură. Repeți operația până când carnea (trebuie să iasă 3 straturi de carne și 2 de umplutură). Din loc în loc, pui bucățele de unt și dai totul la cuptorul încins, pentru aproximativ o oră.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!