Chebab de Svinița

Chebab cu carne și legume

Foto: Mihai Nicolae

Chebab de Svinița

Rețetă de Catița Petrovici, com. Svinița, jud. Mehedinți

Preț:27 lei- 6-8 porții

Pregătire: 35 minute

Coacere: 35 minute

Îți trebuie: 1,5 kg carne de vită, 1 vânătă, 1 dovlecel mare, 2 ardei grași: unul roșu și unul galben, 1 ceapă, 150 ml bulion, 1 lingură boia de ardei dulce, sare, piper, condiment vegetal, ulei

Pregătești așa: Ceapa tocată o călești și, când devine sticloasă, adaugi carnea tăiată cubulețe mici. Lași pe foc pentru câteva minute, condimentezi, pui boiaua și bulionul, amesteci și lași pe foc pentru 10-15 minute. În acest timp tai cubulețe legumele, le condimentezi și le amesteci bine într-un bol. Atenție! Folosești pentru copt doar vase din ceramică. Într-un vas din ceramică, în care ai pus puțin ulei, așezi legumele, netezești, iar deasupra pui și carnea. Acoperi vasul și dai la cuptor pentru 20 de minute. Apoi, înlături capacul și mai lași la copt pentru 10-15 minute, până face o crustă aurie.

Add Comment